OKRUGLICE S DIMLJENIM TOFUOM

OKRUGLICE S DIMLJENIM TOFUOM

OKRUGLICE S DIMLJENIM TOFUOM

Okruglice s dimljenim tofuom I gljivama koje je napravila Iva Savić s IG profila culinarypostcards dobro dođu za predstojeća druženja s prijateljima ovih blagdana, ali i za bilo kada ako poželite nešto ukusno, konkretno I brzo gotovo. Hrskave, punog okusa, i mekane iznutra, ove okruglice ne traže ništa više osim malo umaka i salate.

Potrebni sastojci:

  • 250 g smeđih šampinjona, očišćenih
  • 120 g Annapurna dimljenog tofua
  • 15 g škroba (tapioka ili krumpirovog)
  • 30 g sitnih zobenih pahuljica
  • 20 g slanutkovog brašna
  • 3 žlice biljnog napitka (zobeno, sojino)
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice lista peršina, sitno sjeckanog
  • ½ žličice praška za pecivo
  • sol po ukusu
  • maslinovo ulje – za dinstati gljive i za ispeći okruglice

Priprema:

1. U tavici ugrijte malo maslinovog ulja pa dodajte sitno nasjeckane gljive, pirjajte par minuta, posolite, dodajte sitno sjeckani češnjak pa nastavite pirjati još par minuta.
2. Tofu narežite na kockice kako biste ga lakše usitnili vilicom, do skroz mrvičaste teksture.
3. Pomiješajte prodinstane gljive i usitnjeni tofu, dodajte zobene pahuljice, škrob, prašak za pecivo, peršin i sve dobro promiješajte.
4. U posebnoj posudici pomiješajte slanutkovo brašno, sol i biljni napitak. Dobit ćete gustu smjesu koja će poslužiti da dobro poveže smjesu – dodajte ju u mješavinu koju ste pripremili (pod 3) i dobro promiješajte.
5. Rukama uzimajte smjesu i oblikujte u okruglice. Od ove količine dobit ćete 12 okruglica.
6. U tavici ugrijte maslinovo ulje tek toliko da prekrije dno, pa pecite okruglice okrećući ih tijekom pečenja kako bi ravnomjerno porumenjele sa svih strana.
7. Pečene okruglice ocijedite od viška ulja na kuhinjskom ubrusu.
8. Poslužite ih uz omiljeni umak i salatu po izboru.