Omlet od slanutka s tofu trakicama
Slanutak obiluje proteinima, baš poput jaja, pa je ujedno odlična zamjena za njih u veganskim jelima. Osim toga, bogat je vlaknima i mnogim drugim nutritivnim vrijednostima. Vegansku verziju omleta sa slanutkovim brašnom i punjenjem od špinata i tofu trakica rado preporučujemo za doručak te za započeti dan pun energije. Recept donosi Suzana Mušac s IG profila my_vegan.love.
Sastojci za punjenje:
- 1/2 crvenog luka
- 1 rog crvena paprika
- 2 šake špinata
- 100 g tofu trakica @annapurna
- 1 žlica maslinovog ulja
- Sol
- Papar
Na ulju popržite na trakice narezan luk i papriku, malo posolite i popaprite te nakon 2 minute dodajte tofu trakice, držite na laganoj vatri još 2 minute, potom dodajte špinat, kada povene maknite sa vatre.
Sastojci za omlet (2 palačinke):
- 60 g slanutkovog brašna
- 1/2 žličice kurkume
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 2 žlice nutritivnog kvasca
- 110 ml vode
- 1/2 žlice maslinovog ulja (za tavu)
Stavite sve sastojke u zdjelu, dodajte vodu i ručnom mutilicom sjedinite smjesu.
Tavu premažite maslinovim uljem, dodajte pola smjese, pecite na laganoj vatri dok gornja strana ne bude suha, složite punjene na omlet i preklopite ga. Poslužite toplo uz omiljeni uma, namaz ili salatu.