Omlet od slanutka s tofu trakicama

Omlet od slanutka s tofu trakicama

Omlet od slanutka s tofu trakicama

Slanutak obiluje proteinima, baš poput jaja, pa je ujedno odlična zamjena za njih u veganskim jelima. Osim toga, bogat je vlaknima i mnogim drugim nutritivnim vrijednostima. Vegansku verziju omleta sa slanutkovim brašnom i punjenjem od špinata i tofu trakica rado preporučujemo za doručak te za započeti dan pun energije. Recept donosi Suzana Mušac s IG profila my_vegan.love.

Sastojci za punjenje:

  • 1/2 crvenog luka
  • 1 rog crvena paprika
  • 2 šake špinata
  • 100 g tofu trakica @annapurna
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Sol
  • Papar

Na ulju popržite na trakice narezan luk i papriku, malo posolite i popaprite te nakon 2 minute dodajte tofu trakice, držite na laganoj vatri još 2 minute, potom dodajte špinat, kada povene maknite sa vatre.

Sastojci za omlet (2 palačinke):

  • 60 g slanutkovog brašna
  • 1/2 žličice kurkume
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 2 žlice nutritivnog kvasca
  • 110 ml vode
  • 1/2 žlice maslinovog ulja (za tavu)

Stavite sve sastojke u zdjelu, dodajte vodu i ručnom mutilicom sjedinite smjesu.
Tavu premažite maslinovim uljem, dodajte pola smjese, pecite na laganoj vatri dok gornja strana ne bude suha, složite punjene na omlet i preklopite ga. Poslužite toplo uz omiljeni uma, namaz ili salatu.