Orange sticky Tofu bowl
ZA TOFU:
- 200 g svježeg tofua
- Prstohvat soli
- Puna žlica kukuruznog škroba
ZA UMAK OD NARANČE:
- 3 žlice sojinog umaka
- 1 žlica rižinog octa
- 1 žlica javorovog sirupa
- Sok polovice naranče
- 1 žličica kukuruznog škroba
- rastopljena u 2 žlice hladne vode
- Prstohvat chili pahuljica
- 1 žličica naribanog đumbira
Priprema:
Žlicu kukuruznog škroba stavite u dublji tanjur. Tofu dobro pritisnite između
kuhinjskih ručnika kako biste ocijedili višak vode. Narežite ga na kocke, malo posolite
u uvaljajte u škrob. Protresite par puta kako bi svaki komad bio jednako obložen.
U manjoj zdjelici pomiješajte sve sastojke za umak od naranče.
Na malo biljnog ulja spržite tofu. Pazite da vam se kockice tokom prženja ne
dodiruju, zbog škroba će se zalijepiti jedna za drugu. Pržite par minuta sa svake
strane, dok vam tofu ne dobije lijepu zlatnu koricu. Sad dolijte umak od naranče,
dobro promiješajte par puta dok se umak malo ne reducira i sklonite s vatre.
ZA RUŽIČASTU SALATU:
- Velika cikla
- Mrkva
- Jabuka
- Začini- maslinovo ulje, sol, sok limuna
Priprema:
Ogulite pa naribajte ciklu, mrkvu i jabuku pa začinite sa solju, maslinovim uljem i
limunovim sokom ( ili octom). Poslužite uz edamame i žitaricu po izboru.