Tofurek
Vegansku verziju omiljenog bureka donosi Alma Crnjak Zubec s IG profila @alma_the_mater. U receptu je koristila Annapurnin svježi tofu. Alma kaže: „Puno sam eksperimentirala s kombinacijama i sastojcima dok nisam dobila “sirni” okus bureka, a koliko je dobar reći će vam podatak da su ga odobrili moji nevegani“.
Sastojci:
- 2 kom Annapurna svježi tofu
- 4 biljna vrhnja (Dr. Oetker Creme Vega)
- 3 žlice suncokretovog ulja
- Malo mineralne vode
- Sol (po želji)
- Gotove vegan kore (Clarum listovi za pite i savijače bez konzervansa vegan)
Priprema:
1. Tofu ocijediti među dlanovima, razmrviti prstima i dodati vrhnje, sol, ulje i mineralnu.
2. Sve dobro promiješati i staviti uz dulji rub kore (ja sam stavila 3 lista po jedom tofureku), zarolati kore kao palačinku i premazat gornji dio kora suncokretovim uljem.
3. Staviti u pećnicu na 180 stupnjeva cca 20 min.
Javite dojmove, kaže Alma da njeni doma nisu vjerovali da je to veganski sir i oduševljeni su okusom.