Sladoledne lizalice s bademima
Vania Ardiles Perić s IG profila rockyourgreens koja je rođena Čileanka s boravištem u Hrvatskoj donosi ovaj jednostavan recept za osvježenje. Koristila je samo bademovo mlijeko i maslac od badema, a za prirodan način zgušnjavanja i stabilizacije sladoleda je koristila škrob tapioke. Tako jednostavno i ukusno!
Sastojci:
- 1 šalica bademovog mlijeka, nezaslađenog (oko 240 ml)
- 4 žlice Annapurna bademovog maslaca
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica tamarija
- 1/4 žličice himalajske soli
- 1 žlica škroba tapioke
Postupak:
1. Pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatku konzistenciju. Smjesu izlijte u kalupe i ostavite da se zamrzne 3-4 sata.
2. Kod posluživanja ih možete preliti čokoladom ako želite.