Sladoledne lizalice s bademima

Sladoledne lizalice s bademima

Vania Ardiles Perić s IG profila rockyourgreens koja je rođena Čileanka s boravištem u Hrvatskoj donosi ovaj jednostavan recept za osvježenje. Koristila je samo bademovo mlijeko i maslac od badema, a za prirodan način zgušnjavanja i stabilizacije sladoleda je koristila škrob tapioke. Tako jednostavno i ukusno!

Sastojci:

  • 1 šalica bademovog mlijeka, nezaslađenog (oko 240 ml)
  • 4 žlice Annapurna bademovog maslaca
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica tamarija
  • 1/4 žličice himalajske soli
  • 1 žlica škroba tapioke

Postupak:

1. Pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatku konzistenciju. Smjesu izlijte u kalupe i ostavite da se zamrzne 3-4 sata.
2. Kod posluživanja ih možete preliti čokoladom ako želite.