Spicy miso ramen juha s dimljenim tofuom
Barbara s profila bio_by_barbara kaže da često sprema ovo jelo jer je jednostavno a može imati toliko puno kombinacija. Baza je uvijek ista, samo mijenja namirnice ovisno o tome što ima kod kuće.
Ovo su sastojci za kombinaciju koju je ona pripremila:
- Annapurna Dimljeni tofu
- Shiitake gljive
- Kombu alge
- Ljubičasti luk
- Češnjak
- Đumbir
- Tikvice
- Mrkva
- Smeđi šampinjoni
- Edamame
- Ramen tjestenina
- Sriracha
- Miso pasta
- Tamari soja sos
- Tamno sezamovo ulje
- Umeboshi ocat
Postupak:
1. Prvo radimo dashi temeljac: u litru vode stavite očišćene shiitake gljive i veći komad kombu alge i stavite kuhati na lagano (oko sat vremena).
2. Za to vrijeme marinirajte @annapurna.hr dimljeni tofu: narežite ga na kockice i stavite u zdjelu te začinite sa zgnječenim češnjakom, naribanim đumbirom, srirachom i tamarijem. Dok se tofu marinira pripremite ostale sastojke: tikvice, mrkvu, luk i gljive narežite i svaki posebno kratko popržite na tavi na sezamovom ulju i začinite s par kapi tamarija, osim luka koji začinite s umeboshi octom. Edamame skuhajte kratko u vodi i procijedite. Na kraju i marinirani tofu popržite na sezamovom ulju dok ne dobije lijepu hrskavu koricu.
3. Juhu (dashi temeljac) koja se kuhala procijedite u drugi lonac, kombu alge bacite, a shiitake gljive narežite na trakice, popržite i kratko te stavite u zdjelicu te začinite s malo srirache i tamarija. U juhu dodajte nekoliko žlica miso paste koju ste razmutili u malo vode i stavite na laganu vatru (ne smije zakuhati da se ne unište blagodati miso paste, samo do ključanja).
4. Ramen tjesteninu skuhajte u vodi po uputama na pakiranju.
5. Slijedi posluživanje… U zdjelicu prvo stavite skuhanu ramen tjesteninu, zalijte miso juhom, te na vrhu slažite prženo povrće i ostale sastojke: tikvice, mrkvu, luk, gljive, pa skuhani edamame i na kraju prženi spicy tofu i spicy shiitake. Po želji pospite prženim sezamom. Jedite odmah dok je toplo!



