Hladni soba rezanci s povrćem, tempehom i umakom od kikiriki maslaca
Jedna zgodna salata s tempehom i soba rezancima koja se jede hladna i odlična je u svako doba dana. Posebno je dobra navečer nakon plaže, govori iz iskustva Nataša s IG profila burbon_i_borovnice. Nataša kaže da u zadnje vrijeme jede dosta tempeha, skoro je svrgnuo tofu s trona koji inače isto jako voli. A kad je riječ o ove dvije namirnice, Nataša kaže da uvijek bira Annapurnu. Uz tempeh, zvijezda ove salate je i spicy umak od maslaca od kikirikija i gochujang paste. Ljutinu naravno odredite sami.
Ako vam treba ideja za lagani ručak, s ovim ne možete fulati.
Sastojci i postupak:
1. Soba rezance skuhajte po uputama na pakiranju. Nakon kuhanja ih isperite s hladnom vodom i pustite da se ohlade.
2. Pripremite spicy peanut umak:
- 1 velika žlica Annapurna maslaca od kikirikija
- 1 žličica gochujang paste
- 1 žlica sojinog umaka
- 1 žličica rižinog octa
- 1 žličica javorovog sirupa
- Voda po potrebi
Sve sastojke dobro promiješajte i dodajte malo hladne vode kako biste dobili glatki umak.
3. Zatim pripremite tempeh:
- 200 g Annapurna svježeg tempeha
- Malo ulja za prženje
- Sojin umak
Narežite tempeh i kratko ga skuhajte na pari (oko 5 minuta). Ovaj korak možete preskočiti, ali Nataša kaže kako ova dodatna obrada tempeha rezultira njegovim boljim okusom (prije mariniranja i prženja). Nakon što ste tempeh skuhali na pari, prebacite ga u plitku posudu i prelijte s par žlica sojinog umaka. Za ovaj recept mu ne treba dugo mariniranje, par minuta je dovoljno. Kratko ga pržite sa svih strana i pri samom kraju premažite s malo pripremljenog umaka od kikirikija.
4. Osim tempeha i soba rezanaca, u zdjelu možete dodati mladi špinat, kimchi, rotkvice, edamame, krastavac i poprženi kikiriki. Nakon što složite kombinaciju, obilno prelijte s ostatkom spicy peanut umaka.