Tofu kofte u lepinji
Dimljeni tofu savršen je izbor za ovu kombinaciju tofu kofti u lepinji zbog svoje dimljene note pa nema potrebe za paljenjem roštilja ili kupovinom tekućeg dima. Umjesto lepinja mogu jednako dobro poslužiti i tacosi, tortille, flatbread ili papir od riže. Ovo je ujedno Majino omiljeno jelo jer nema žlice, vilice i tanjura na vidiku. Po nama, ovo je zgodno jelo za ljetne dane jer je izdašno, bogato, ali opet lagano i zaista, može se jesti kao sendvič u rukama, bez potrebe za jedaćim priborom ili mazanjem istog.
Recept za tofu kofte donosi Maja Medved s IG profila beauty.licious.life.
Tofu-kofte:
- 1 pakiranje dimljenog tofua
- 1/2 ljubičastog luka
- 1 režanj češnjaka
- mješavina začina (prehrambeni kvasac, kumin, origano, slatka paprika, sol i papar)
- 2 žlice zobenog mlijeka + 2 žlice zobenog brašna
Ostaviti 10-ak minuta da se sve lijepo poveže pa oblikovati manje kofte i ispeći ih na ulju dok ne poprime lijepu zlatnu boju sa svih strana.
AIOLI umak:
- Tofneza
- pečeni češnjak
- sok 1/2 limuna
- peršinov list
Na ispečenu lepinju stavite izdašnu količinu aioli umak, posložite svježe rajčice i luk te mikrozelenje i na to stavite tofu kofte. Šta još reći, osim, svakako isprobajte!