Tofu šparoge kajgana

Tofu šparoge kajgana

Tofu šparoge kajgana

Iva s IG profila zeleni_zivot_vege_mama pripremila je vegansku kajganu na malo drugačiji način, ubacila je malo veganske majoneze za ekstra okus i kaže da je ispalo fenomenalno. Šparoge u receptu možete zamijeniti i tikvicama, ovisno koje je sezonsko povrće u fokusu.

Sastojci:

  • 7-8 većih šparoga
  • 200 g svježeg tofua
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica vegan majoneze
  • 2-3 žlice biljnog mlijeka
  • 1/2 žličice tamarija ili soya Sosa

Začini:

  • 1/4 žličice povrtnog mix začina
  • 1/4 žličice kurkume
  • Malo dimljene slatke paprike
  • Prstohvat crne soli (daje miris i okus jaja)
  • Malo soli i papra
  • Prstohvat sušenog češnjaka
  • *za ekstra kik Iva je ubacila i malo sušenog vlasca

Postupak:

1. Šparoge operite i odrežite donji tvrdi dio, narežite ih na komadiće.
2. Tofu ocijedite i vilicom izgnječite do mrvičaste teksture.
3. Na malo maslinovog stavite šparoge i luk pa podlijte s malo vode da se lagano dinstaju.
4. Dodajte povrtni mix (da se napravi temeljac).
5. Nakon nekoliko minuta dodajte tofu (podlijte s još malo vode) i stavite sve ostale začine. Dobro promiješajte, te nakon 2-3 minute dodajte biljno mlijeko, tamari i majonezu.
6. Nastavite peči kajganu dok tekućina ne ispari.
7. Poslužite uz fini kruh od kiselog tijesta i sezonsko svježe povrće.