Tofu šparoge kajgana
Iva s IG profila zeleni_zivot_vege_mama pripremila je vegansku kajganu na malo drugačiji način, ubacila je malo veganske majoneze za ekstra okus i kaže da je ispalo fenomenalno. Šparoge u receptu možete zamijeniti i tikvicama, ovisno koje je sezonsko povrće u fokusu.
Sastojci:
- 7-8 većih šparoga
- 200 g svježeg tofua
- 1 manji ljubičasti luk
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica vegan majoneze
- 2-3 žlice biljnog mlijeka
- 1/2 žličice tamarija ili soya Sosa
Začini:
- 1/4 žličice povrtnog mix začina
- 1/4 žličice kurkume
- Malo dimljene slatke paprike
- Prstohvat crne soli (daje miris i okus jaja)
- Malo soli i papra
- Prstohvat sušenog češnjaka
- *za ekstra kik Iva je ubacila i malo sušenog vlasca
Postupak:
1. Šparoge operite i odrežite donji tvrdi dio, narežite ih na komadiće.
2. Tofu ocijedite i vilicom izgnječite do mrvičaste teksture.
3. Na malo maslinovog stavite šparoge i luk pa podlijte s malo vode da se lagano dinstaju.
4. Dodajte povrtni mix (da se napravi temeljac).
5. Nakon nekoliko minuta dodajte tofu (podlijte s još malo vode) i stavite sve ostale začine. Dobro promiješajte, te nakon 2-3 minute dodajte biljno mlijeko, tamari i majonezu.
6. Nastavite peči kajganu dok tekućina ne ispari.
7. Poslužite uz fini kruh od kiselog tijesta i sezonsko svježe povrće.