“Sve što ti treba” salata s dressingom od bademovog maslaca
U biljnom svijetu kulinarstva “salata” nikad nije siromašna ni monotona, već je sinonim za raskoš u jednom jelu.
Pa za početak, jeste li kad probali dressing od bademovog maslaca? Ako niste, ovo je prilika jer je okus fenomenalan. Ujedno ovakva kombinacija namirnica kreira onaj poznati “izbalansirani” tanjur kojem trebamo težiti u našoj prehrani. Super je što povrće možete kombinirati po svom ukusu i sezoni, ali nikako nemojte izbaciti batat/qinou/tofu/svježi peršin – to neka vam to bude baza.
Recept za ovu nutritivno uravnoteženu salatu donosi Iva s IG profila zeleni_zivot_vege_mama.
Sastojci za salatu:
- Batat (količina po želji)
- Cikla (količina po želji)
- Patlidžan (količina po želji)
- Mrkva (količina po želji)
- Qinoa (količina po želji)
- Annapurna svježi tofu
- 3 manja mlada luka
Sastojci za dressing od bademovog maslaca:
- 3 veća zapečena režnja češnjaka (u kori)
- 2 pune žlice sitno sjeckanog peršina
- 1 – 2 žlice Annapurna maslaca od badema
- 2 žlice soka od limuna
- 1 žlica maslinovog ulja
- Sol i papar (malo)
- 3-4 žlice vode
Postupak:
1. U pećnici zapečite narezani batat, ciklu, patlidžan, mrkvu i 3 veća režnja češnjaka umotana u papir za pečenje (oni će vam trebati za dressing).
2. Qinou zasebno skuhajte, dimljeni Annapurna tofu samo narežite na kockice i dodajte 3 manja mlada luka (sitnije narezana). Sve navedeno pomiješajte u jednoj zdjeli pa zalijte prefinim dressingom od bademovog maslaca.
3. Dressing izradite na sljedeći način: češnjak istisnite iz korice i pomiješajte sa svim navedenim sastojcima za dressing. Dobro razmutite i prelijte preko salate, dobro izmiješajte sve sastojke i uživajte u tanjuru finih okusa i zdravlja.