Tofu zeljanica

Tofu zeljanica

Tofu zeljanica

Duda Bojić s IG profila dudabojic okušala se u pravljenju zeljanice s tofuom i kaže da će vam se sigurno svidjeti kao i njoj. Jednako je ukusna topla i hladna ako vam slučajno ostane koji komad za sutradan. Ona ju je radila s vučenim tijestom koje je sama radila, ali za bržu izradu možete koristiti kupljene kore.

Duda je inače oduševljena tofuom, kojeg mnogi zovu sirom od soje, a za koji je napravila i malo istraživanje koje možete pronaći u sklopu objave na Instagramu.

Potrebni sastojci:

  • 200 gr tofua
  • 2 dl sojinog vrhnja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • čajna žličica soli
  • pola žličice kurkume
  • 2 žlice kukuruznog brašna ili palente
  • pušlek blitve (oko pola kg)
  • pušlek peršinovog lista
  • jedan češanj češnjaka

Priprema:

1. Tofu usitniti u nekoj sjeckalici ili izmrviti rukama te ga pomiješati sa sojinim vrhnjem i kurkumom. Dodati žlicu maslinovog ulja i malo soli.

2. Blitvu oprati, preliti vrelom vodom, ocijediti i usitniti. Peršinov list oprati i usitniti, te usitniti češnjak. Sve zajedno pomiješati.

3. Kalup promjera 20 cm nauljiti pa na dno staviti tri kore vučenog tijesta. Svaki sloj lagano nauljiti. Zadnji sloj posuti sa malo kukuruznog brašna pa staviti nadjev od tofua.

4. Preko nadjeva staviti sloj blitve, a povrh tri sloja vučenog tijesta. Svaki sloj tijesta lagano nauljiti.

5. Površinu izbockati vilicom i peći oko 40 minuta na 175 stupnjeva. Ostaviti da se malo ohladi.