Veganski ćevapi od tofua
Martina Đođo s IG profila cookie.djo se poigrala s plant based sastojcima i napravila ćevape od tofua i leće, dakle u veganskoj verziji. Poslužila ih je uz luk i ajvar, kako drugačije nego tako. Uživajte!
Potrebni sastojci:
- 200 g svježeg tofua
- mala konzerva smeđe leće
- 1 glavica luka
- 5 žlica zobenih pahuljica
- 2 žlice ketchupa
- 1 žličica crvene paprike
- 3/4 žličice soli
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/4 žličice papra
Priprema:
Tofu natrgati, luk očistiti, a leću ocijediti.
U multipraktik staviti tofu, leću, luk, ketchup, začine i 2 žlice zobenih.
Sve dobro usitniti, treba nastati skoro jednolika smjesa; ovisno o blenderu/multipraktiku, možda će ga par puta trebati zaustaviti i sastrugati smjesu sa strane u sredinu.
Zatim u smjesu dodati preostale 3 žlice zobenih i dobro promiješati žlicom. Ostaviti smjesu da odstoji 10-ak minuta.
Rukama oblikovati ćevapčiće i peći na tavi na vrućem ulju uz često okretanje.