Veganske Raffaello kuglice
Za ove omiljene Raffaello kuglice vam treba svega 15 minuta, a neodoljive su svima, pa tako i Katarini Đozović s IG profila kate_homecooking koja nam donosi recept.
Potrebni sastojci:
- 200 g bijele čokolade
- 1-2 žlice Annapurna maslaca od badema
- 5-6 ravnih žlica gustog dijela kokosovog mlijeka iz konzerve
- 8-10 žlica ribanog kokosa
Priprema:
Rastopite bijelu čokoladu i kokosovo vrhnje na vrlo laganoj vatri. Dodajte maslac od badema i ribani kokos te dobro izmiješajte. Stavite u hladnjak da se dobro ohladi par sati ili preko noći.
Malom žličicom uzmite dio smjese, oblikujte u kuglice i uvaljajte u još malo kokosa.
Identične Ferrero kuglice možete napraviti tako da bijelu čokoladu zamijenite tamnom, a umjesto maslaca od badema stavite Annapurnin maslac od lješnjaka te sjeckanje lješnjake umjesto kokosa.