Ljetna salata Buddha bowl sa sezonskim povrćem

Ljetna salata Buddha bowl sa sezonskim povrćem

Ljetna salata Buddha bowl sa sezonskim povrćem

Matej nam je pripremio jednu ukusnu salatu sa sezonskim namirnicama, a Annapurna Smart burger je našao svoj put da postane zvijezda ovog jednostavnog obroka. Uz malo riže, kikiriki maslaca i sezonskog povrća Matei je napravio Buddha bowl od sezonskog povrća. Inače na svom IG profilu plantbasedfulloftaste promiče kroz recepte i jela održivost, raznovrsnost i razumijevanje svoje svakodnevne prehrane, pa svakako baci pogled i pridruži se nekim njegovim online edukacijama ‘Razumij i ovladaj’.

Sastojci za 2 osobe:

  • Annapurna Smart burger 2 komada
  • 150 g riže
  • 200 g smrznutog graška
  • 1 glavica luka
  • 50 g kikiriki maslaca
  • Sok limuna
  • 2mrkve
  • 3 tikvice
  • 100 g cherry rajčica
  • 2 svježa krastavca
  • Začini: sol, šećer, papar

Postupak:

1. Napravite ukiseljene tikvice koje nisu termički obrađene ali su omekšane na taj način. Jednu tikvicu naribajte s pomoću gulilice za povrće na tanke ploške koje zatim pomiješajte sa sokom pola limuna, malo soli i šećera. Ostavite da stoje minimalno pola sata u hladnjaku.
2. Napravite rižu s graškom tako što nasjeckani luk malo popržite na ulju, dodate sol, šećer i papar te smrznuti grašak i zalijte vodom te ostavite da kuha desetak minuta odnosno dok voda ne ispari. Na kraju dodate prethodno skuhanu rižu.
3. Preostale dvije tikvice narežite na polovice po dužini. Svaku polovicu zarežite iznutra po dijagonali, posolite i ostavite da stoje 15 minuta. U zagrijanu tavu dodajte ulja te pecite tikvice 4-6 minuta sa svake strane.
4. Slijedi slaganje Buddha bowl:
-cherry rajčice narežite na polovice, a mrkvu i krastavce narežite gulilicom na tanke ploške
-Smart burger ispecite na tavi prema uputama s pakiranja, 3 minute sa svake strane
-za umak pomiješajte kikiriki maslac, malo limunovog soka i vruće vode dok ne dobijete homogenu strukturu
-posložite sve zajedno u zdjelu i uživajte u jelu